Bugün Dünya Çevre Günü. Otomobil markaları arasında çevreye en duyarlı markalar deyince aklıma ilk gelen marka her zaman Toyota olmuştur.
Çevreci teknolojilerde otomotive öncülük eden Toyota, hem otomobil üretirken hem de sosyal sorumluluk projeleriyle doğayla uyum içinde olmak konusunda da örnek alınması gereken bir yaklaşım sergiliyor.
Kağıt baskı kataloglar yerine e-kataloglar kullanmak ve o bütçeyle de çocuklara kitaplar dağıtmak gibi duyarlılıklar da Toyota’dan çıkıyor. Japon verimlilik sanatının yaşayan örneği Toyota, 2050 yılı için çevre vizyonunu Dünya Çevre Günü’nde açıkladı.
Hedef sıfır emisyon
Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci tarafından atık malzemelerden yapılan ve sanat eserine dönüştürülen Toyota C-HR’ın birebir kopyası olan eser
Yeni otomobillerde sıfır emisyon hedefiyle yola çıkan Toyota, 2020 itibariyle her modelinin mutlaka bir hibrit versiyonu olmasını hedefliyor. 2050’de ise emisyonu 2010’a göre %90 düşürmüş olma amacı var.
Üretirken de yeşil enerji
Toyota’nın sadece otomobillerin emisyonunu değil, üretim sırasında oluşan emisyonu da sıfırlama gayreti var ve bunun için fabrikalarında güneş enerjisi ve rüzgar enerjisinden yararlanıyor.
Gelecekte su ihtiyacı artacak..
Ayrıca su ihtiyacının gelecekte bugünden %55 daha çok olacağını öngören marka, fabrikalarında yağmur suyu kullanımını artıracak ve suyun yeniden kullanımını sağlayacak projeler peşinde.
Geri dönüşüm
Artan tüketime karşı Toyota, çevreci materyaller kullanmak, kullanılan parçaların ömrünü geri dönüşümle uzatmak ve bu yönde teknolojiler geliştirmeyi amaçlıyor.
Doğa ile uyum içinde bir toplum
Gelecekte doğa ile uyumlu bir toplum kurma hedefini taşıyan Toyota, insanların ve doğanın gelecekte bir arada yaşamaya devam etmesi için ormanların ve doğanın tüm bölgelerde korunmasının gerekliliğine inanıyor. Bu konuda Toyota farkındalık yaratmak adına fabrikalarını ağaçlandırıyor ve çevresel aktiviteler düzenliyor.