General motors ve Ford dünyanın en büyük otomobil üreticileri konumdadır. General motors 1908 yılında kurulmuş ve 77 yıl boyunca dünyanın en büyük otomobil üreticisi ünvanına sahip olmuştur. Dünya çapında 277 bin civarı personel çalıştırmaktadır. Ford ise 1903 tarihinden beri ABD’de üretim yapan ve dünyada 200’den fazla pazarda otomobil ihraç eden en büyük otomobil şirketlerinden birisidir. Otomobil üretiminin öncüsü konumunda ki bu iki firma küçük üreticilerin parasal sıkıntılar çektiği bu dönemde tedarikçilerine kolaylık sağlamayı planlıyor.
Küçük Üreticilere Destek
İçinde bulunduğumuz ve dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle bir çok üretici firma nakit sıkıntısı çekiyor. General motors ve Ford ise parça, ürün ve hizmet tedariği sağladığı küçük üretici firmalara hızlı nakit desteği sağlayarak bu dönemde yardımcı olmayı planlıyor. Erken ödeme programı adı verilen bu sistem sayesinde satın alma işleminden sonra 40 ile 60 gün arası süren bekleme süresi ortadan kaldırılacak. Böylece firmalar ürünlerini satar satmaz nakit ödemelerini alacaklar.
Finansal sıkıntılarını aşmaları kolaylaşacak. Bu sistem için General Motors Well Fargo, Ford ise Grensill bankaları ile çalışmayı planlıyor. Firmalar üretime başlayacak olan küçük işletmeler için nakit desteğinin çok önemli olduğuna ve üretimin devam edebilmesi için faydalı olacağına inanıyor.
Bu şekilde üretim sıkıntıları aşmayı planlayan firmalar otomobil piyasasınında tekrar hareketlenmesini bekliyor. Pandeminin etkilerinin henüz geçmemesine rağmen sektörel anlamda otomobil piyasası daha fazla durgunlukla başedebilecek gibi görünmüyor. Üretici tedarik firmaların bu nakit desteği ile beraber daha fazla kapalı kalmaması ve daha fazla personel çıkarmaya gitmemesini umut ediyoruz.

Pandemi Nedir?
Pandemi bütün dünyayı aynı anda etkisi altına alabilme kapasitesinde ki bulaşıcı hastalıklara verilen addır. İçinde bulunduğumuz Covid-19 da bir pandemidir ve bütün dünyada ki ekonomik dengeleri alt üst etmiştir. Bu sebeple küçük çaplı üretim yapan bir çok firma ciddi nakit sıkıntıları içerisine girmiştir. Ödemelerini alamayan, üretim de yapmayan firmalar uzun süreli zorunlu iş durdurmalarla birlikte gittikçe daha büyük çıkmazlara girmiş durumdadır.