Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet Kapısı’nda yeni hizmetlerin devreye gireceğini belirtti. İçeriği ve kalitesi her geçen gün geliştirilen platformun Eylül itibarıyla yaklaşık 50 milyon 20 bin 804 kişiye hizmet verdiği biliniyor. Kullanıcılara daha iyi hizmet verebilmek için 9 Haziran’da devreye koyulan “Araçlarım” kategorisi için yenilikler gelmeye devam ediyor.
E-Devlet adına önemli açıklamalarda bulunan Başkan Koç, özellikle koronavirüs (yeni tip covid-19) salgını boyunca gerekliliği ön plana çıkan dijital hizmet için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Salgın önlemleri doğrultusunda sunulan bu elektronik hizmetlerin vatandaşa da büyük kolaylık sağladığı görülüyor.
677 Kurumun Hizmetlerine Erişim İmkanı Sunuluyor
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, e-Devlet ile Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve üniversiteler gibi 677 kurumun sunduğu birçok hizmete erişim imkanı sağlandığını belirtti. Türkiye’de 16 yaş ve üstü vatandaşların % 80’inin elektronik hizmetleri aktif bir şekilde kullandığına değinen Koç, işlemlerin kolayca ve kısa sürede yapıldığının da altını çizdi.
Her geçen gün kalitesi ve içeriği geliştirilen e-Devlet Kapısı’nda son yapılan yenilik “Araçlarım” menüsü ile karşımıza çıkıyor. 9 Haziran’da hizmete sunulan ve yoğun ilgi gören menü için ikinci faz yeniliklerin de araç sahiplerine büyük kolaylık sağlaması bekleniyor. Bu çalışmayla tüzel kişilerin araçları için bilgi, HGS yükleme, araç muayene randevusu alma gibi yeni eklentiler sunulacak.
E-Devlet “Araçlarım” Hizmeti
En Çok Kullanılan Hizmetler
E-Devlet Kapısı’nda bugüne kadar en çok kullanılan hizmetlerin başında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A Hizmet Dökümü geliyor. 111 milyon 892 binin üzerinde sorgulama yapılan hizmeti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine sağladığı sosyal destek başvurusu takip ediyor. 111 milyon 148 bin 326 kez ön başvuru hizmetinden yararlanıldığı belirtiliyor. Üçüncü sırada ise 85 milyon 519 bin 479 kez sorgulanan Sosyal Yardım Bilgileri hizmeti yer alıyor. E-Devlet’te sunulan hizmetlerin artırılmasına yönelik çalışmaların yanında hizmet kapsamını geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Koç, bütünleşik hizmetlerin dijital platforma aktarılmasına da hız verildiğini aktardı.
Tüzel Kişiler Araçlarıyla İlgili Birçok İşlemi Yapabilecek
Açıldığı günden beri yoğun ilgi gören “Araçlarım” kategorisinin 37 milyondan fazla sorgulandığını ifade eden Koç, bütünleşik hizmetin ikinci faz yeniliklerinin de yakın zamanda hizmete sunulacağını aktardı. Özellikle tüzel kişilere ait araçlarla ilgili yapılan işlemlere kolaylık sağlayacak hizmet kapsamında araçların sigorta, muayene, ceza, borç ve otoyol geçişi gibi bilgilere ulaşmak mümkün olacak. Ayrıca trafik cezası ve borç ödeme işlemleri de yapılabilecek.
Dönemsel olarak erişimi sağlanan hizmetlerin e-Devlet’te kullanımının her geçen gün arttığına dikkati çeken Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, sınav ve üniversite kayıtları konusunda da büyük bir başarıya imza atıldığını belirtti. 2 milyonun üzerinde öğrencinin girdiği Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’nda birçok adaya elektronik ortamda kayıt yapabilme imkanı sunulduğunu paylaştı.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının “Üniversite e-Kayıt Hizmeti” en çok kullanılan hizmetler arasına girdi. Başkan Koç, e-devlet Kapısı için sürekli gelişen, dinamik ve yaşayan bir ekosistem benzetmesi yaparak Dijital Dönüşüm Ofisi’nin olarak özellikle bu dönemde hız kesmeden çalışmalara devam ettiğini sözlerine ekledi.